Inloggen

Top  Previous  Next

Inloggen

 

Inloggen in de ESS-module

Om te kunnen inloggen in de ESS-module via het internet, moet u over de volgende gegevens beschikken:

1.het adres van de website
2.uw persoonlijke Gebruikersnaam en Wachtwoord.

 

U moet gebruikmaken van uw persoonlijke Gebruikersnaam en Wachtwoord. Deze combinatie van naam en wachtwoord bepaalt waarop u inlogt, welke rechten u hebt, en welke opties u op het scherm ziet.

U hebt deze gegevens ontvangen van de afdeling HR van uw organisatie.

Als u deze gegevens nog niet hebt ontvangen, vraag de afdeling HR van uw organisatie dan hiernaar.

 

Uiteraard moet u toegang hebben tot het internet, en moet u een internetbrowser geïnstalleerd hebben.

De ESS-module kan met iedere internetbrowser opgestart worden, zoals de Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Edge, Opera et cetera.

In de internetbrowser geeft u het adres op van de applicatieserver en van de website die uw organisatie hanteert. U hebt dit adres van uw systeembeheerder gehad.

 

Opstarten van de ESS-module

 

1.Open een internetbrowser op uw computer
2.Vul in de adresbalk de server en de naam van de website in van de ESS-module, bijvoorbeeld ‘http://Selenium/PSPWebClient’
3.Druk op [Enter]. Daarna verschijnt het volgende inlogvenster:

 

 

Inlogvenster 40

 

 

1.Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen. Het venster dat nu verschijnt, is afhankelijk van de u toegekende mogelijkheden en rechten, bijvoorbeeld:

 

ESS1

 

Vanuit dit venster kunt u alle u toegekende functionaliteiten van People Inc. benaderen.

 

 

Opmerkingen over het inloggen

 

Eerste keer inloggen

Als u de eerste keer inlogt in de ESS-module. zal deze u vragen om een nieuw wachtwoord in te voeren. U kunt hiervoor een door u zelf bedacht wachtwoord gebruiken.

Onthoud dit wachtwoord goed. Vanaf nu kunt u met de unieke combinatie van Gebruikersnaam en Wachtwoord inloggen. Deze combinatie vormt uw persoonlijke login.

 

Wachtwoord vergeten

Als u uw wachtwoord vergeten bent, dan kunt u in het inlogvenster rechts onderin op de link 'Ik ben mijn wachtwoord kwijt' klikken. Er wordt dan automatisch een e-mail gestuurd naar uw persoonlijke e-mailadres met uw nieuwe wachtwoord. Met dit nieuwe wachtwoord kunt u inloggen in de ESS-module.

 

Wachtwoord wijzigen

Als u een nieuw wachtwoord ontvangen hebt, omdat u bijvoorbeeld het wachtwoord vergeten bent, dan kunt u uw wachtwoord wijzigen. Klik hiervoor op het blauwe icoon rechts bovenin de knoppenbalk:

 

uitloggen

 

Kies voor ‘Wijzig wachtwoord’. In het volgende venster kunt u uw wachtwoord wijzigen door uw oude wachtwoord in te vullen (dat u van uw HR-afdeling hebt gekregen) en tweemaal uw nieuwe wachtwoord op te geven.

Klik ter bevestiging op de knop [Wijzigen], of klik op [Terug naar applicatie] als u uw wachtwoord niet wilt wijzigen:

 

wachtwoord wijzigen

 

Sessie verlopen

Als u langere tijd niet actief bent geweest in de module, kan er een melding verschijnen dat uw sessie verlopen is. U ziet dan de volgende melding:

 

Sessie verlopen

 

Klik op de knop [Opnieuw inloggen] om opnieuw toegang tot de module te krijgen, of klik op het kruisje rechts bovenin het scherm om de internetbrowser af te sluiten.

 

Nooit inloggen

Als u niet hoeft in te loggen, dan heeft uw organisatie de zogenaamde ‘Single Sign on’ geïnstalleerd. U wordt dan automatisch ingelogd op basis van uw Windows-login.